Bewust Twente » Nieuwsbrief » De Bewust Twente-agenda en twee interessante artikelen

Deze maand in de Bewust Twente Nieuwsbrief:
 
 • Inspiratiefoto
   
 • Psoas, de spier van de ziel, blog van Lian Lohuis
   
 • Eczeem en darmflora, artikel van Gerda Zwiers
 • Kleefkuidrecepten voor de huid van Gerda Zwiers
   
 • Agenda-overzicht van Bewuste Twente

Psoas, spier van de ziel

Lian Lohuis schrijft over de psoas, twee stevige spierstrengen links en rechts in onze romp die verbonden zijn met de bovenbenen. Deze spier bevindt zich in de kern van ons lichaam. Als je deze spier kunt voelen en ontspannen maakt dat dat je je beter gaat voelen. Lian schrijft dat we graag willen thuiskomen bij onszelf. Dat we, net als een bloem, de potentie die in onze kern zit, tot bloei willen laten komen. Daar kan de psoas, de diepe lendespier, ons bij helpen.

Op het vrouwenfestival in Saasveld (15 – 17 juni) geeft Lian een workshop waarbij we de inzichten van de Tzolkin, de heilige Mayakalender, over onze ware potentie kunnen verankeren in onze fysieke kern met behulp van de psoas. 

Lees de hele blog van Lian Lohuis hier.

 

Eczeem en darmflora

Eczeem is een lastig probleem. Er zijn de lichamelijke klachten van eczeem, maar ook de sociale gevolgen die ontstaan omdat huidklachten voor iedereen zichtbaar zijn. Eczeem komt voor in veel verschillende vormen en gradaties. Sommige mensen hebben een klein plekje eczeem als ze in aanraking komen met een bepaalde stof terwijl anderen vanaf hun geboorte van top tot teen onder het eczeem zitten. Gerda Zwiers legt in haar blog uit dat het verbeteren van de darmflora een positief effect kan hebben op eczeem.

Lees het hele artikel van Gerda Zwiers  hier.

Kleefkruid

In aanvulling op het artikel over eczeem geeft Gerda Zwiers recepten voor kleefkruidcreme en kleefkruidolie. Dit natuurlijke middel kan verlichting geven.

Je vindt de recepten hier.

We sluiten deze nieuwsbrief af met de agenda

Kijk ook eens op de website www.bewusttwente.nl, daar vind je nog meer inspirerende leden met hun heel verschillende praktijken, trainingsaanbod en nog meer.

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Wim Velthuis Enschede

2 DAAGSE workshop quantum touch level I
ZA 06 jul | 09.00-17.00

Enschede | Wim Velthuis
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 Quantum Touch Level I Workshop in Enschede.Belevenisavond Quantum Touch op vrijdag 24 mei 2019 om 20.00 uur (gratis) in Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, Enschede . Vooraf aanmelden:
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Aimée F. Doudart de la Grée Rancy, Frankrijk

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée
ZANGWEEK in Frankrijk. Genieten van de zomer in de Bourgogne, je stem ontdekken en beleven zowel in klank, speeltuin voor de stem, als in eenvoudige liederen. Zingen met je hele lijf, zonder oordeel, vrij en voor iedereen! Samen zingen maakt blij!
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente