Bewust Twente » Nieuwsbrief » Angst in actie

 
Deze maand in de Bewust Twente Nieuwsbrief:
 
  • Inspiratiefoto
     
  • Angst in actie, blog van Annès Leferink
     
  • Hartige taart zonder deeg (frittata), recept
     
  • Agenda-overzicht van Bewuste Twente

Angst in actie

Annès Leferink vertelt in haar blog hoe ze haar angst herkende en het niet uit de weg ging. Vervolgens laat ze ons zien hoe dat werkt.

"Wanneer je stopt voordat je begint is dat ´angst in actie´. Als er één ding is dat we gemeen hebben, is dat angst. Angst is een ingebouwde basisfunctie van onze hersenen. Het komt uit een deel van je hersenen dat in eerste instantie in reptielen is geëvolueerd. Noem het maar je innerlijke hagedis.

“Het hele doel van ons reptielenbrein is om continu overlevingsangsten uit te zenden – de alarmreacties die de dieren in de natuur in leven houden. Deze angsten vallen in twee categorieën: Vluchten of vechten. Aan de ene kant, is ons reptielenbrein ervan overtuigd dat we alles missen wat we nodig hebben: we hebben niet genoeg liefde, tijd, geld, -alles. Aan de andere kant, staat er iets vreselijks te gebeuren: Een roofdier – mens of dier – is er op uit ons te grazen te nemen. Dit is logisch als we ergens in een grot verstopt zitten, maar wanneer we thuis in bed liggen, haakt hierdoor onze verbeelding aan op catastrofes die zo vaag en moeilijk af te weren zijn, dat ze ons vullen met angst die niet realistisch is."

Lees de hele blog van Annès Leferink hier.

Hartige taart zonder deeg (frittata)

Als je wat minder of geen gluten wilt eten, is deze hartige taart zonder deeg een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht. Je kunt aan vele soorten groenten, eventueel aardappel en/of kip toevoegen. Daarna overgieten met losgeklopte eieren en bakken in de oven.

Het recept van de frittata die je hieronder ziet:
Drie winterpenen, een rode en gele paprika, twee uien, een kleine courgette in kleine blokjes snijden en kort stoven in boter. Wat Italiaanse kruiden en op het laatste een geperst teentje knoflook erdoor. De verse kapucijners (uit het Twentse groentepakket) moeten apart gaar gekookt worden. Zes eieren loskloppen met een flinke scheut slagroom en peper en zout. In een ingevette overschaal de groente mengen, een handvol oude kaas erover en daarna het eimengsel opschenken. In de voorverwarmde oven op 180 graden is de frittata in 35 a 45 minuten gaar.
Lekker om warm, lauw of koud te eten, bijvoorbeeld met wat salade.

We sluiten deze nieuwsbrief af met de agenda

Kijk ook eens op de website www.bewusttwente.nl, daar vind je nog meer inspirerende leden met hun heel verschillende praktijken, trainingsaanbod en nog meer.

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

De Wandelcoach Twente
Anita Kienhuis Tilligte

De wandelcoach Twente
Anita Kienhuis

Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente