Bewust Twente » Nieuwsbrief » Aandacht?

“Ik weet niet of het je ooit is opgevallen dat het absoluut stil is, wanneer je je volle aandacht aan iets geeft. Deze aandacht heeft geen grenzen, geen middelpunt of een ‘ik’ dat zich ergens van bewust  of aandachtig is. Die aandacht, die stilte, is een toestand van meditatie.”

Bovenstaande las ik in een klein boekje: Meditaties van J. Krishnamurti

Van de week werd mij de vraag gesteld: ‘Wat zou jij doen om de wereld te verbeteren?’ En omdat het een improvisatie oefening in spreken was, had ik (gelukkig) niet veel tijd om na te denken. Ik zei: ‘Ik zou zoveel mogelijk vrije aandacht geven aan mezelf en aan anderen.’ En terwijl ik dat zei, werd ik me bewust van  aandacht, aandacht voor hoe ik daar stond en aandacht voor de anderen in dezelfde ruimte. Aandacht die een soort omvattende ruimte werd. Regelmatig heb ik gemerkt dat vrije aandacht iets bijzonders voortbrengt. In een situatie waarin we vrije aandacht voor elkaar hebben,  worden we ons bewust, krijgen we inzicht, is er contact en verbinding. En dat kan, naar mijn mening, verandering brengen, en zelfs de wereld verbeteren.

In de inleiding van hetzelfde boekje over meditatie schrijft Krishnamurti:

“Om zijn conflicten te ontvluchten heeft de mens talloze vormen van meditatie bedacht. Deze zijn gebaseerd op begeerte, wil en de drang iets te bereiken en houden daardoor conflicten in en strijd om succes. Dit bewuste, weloverwogen streven voltrekt zich altijd binnen de grenzen van de geconditioneerde geest, waarbinnen geen vrijheid bestaat. Elke poging tot mediteren is de ontkenning ervan."

Ook dit gaat over aandacht....

De deelnemers van Bewust Twente wensen je een fijne, aandachtsvolle zomer, en misschien staat er net die leuke activiteit op de agenda van Bewust Twente waar je op zat te wachten.

Hartelijke groet,

##naam##
##telefoon##
##email##
##website##

Volg mij:

##socialmedia##