Bewust Twente » Nieuwsbrief » De poort is open: Gelukkig Nieuwjaar!

De poort naar het Nieuwe Jaar is open, een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden, kansen en lessen.
Waar brengt jouw pad je heen?
Bewust Twente wenst je inspiratie en plezier bij je stappen op je pad en
succes bij het bereiken van dat wat je het liefste wilt.

Heb je iets te willen….                                              een bijdrage van Rita Bouwman 

Mijn buurkinderen komen logeren, het is de eerste keer dat ze blijven slapen. Ik heb beloofd dat we samen in de woonkamer slapen en eerst Bambi gaan kijken. Matrassen en dekbedden tover ik om tot één groot bed van welkom. Ze komen binnen in pyjama en zijn net zo opgetogen als ik. Chocolade koekjes en witte dekbedovertrekken lijken me ineens geen geweldige combinatie, maar wonderlijk genoeg gaat dat vlekkeloos.

Ik smelt als ze zich beide bij het slapen gaan onwillekeurig een “welterusten mama” laten ontvallen. Het is negen uur in de avond en ik ga ‛met de kids op stok‛. Wat is het heerlijk om zoveel vertrouwen te ontmoeten. De jongste trekt mij dicht tegen zich aan, anders kan hij niet slapen zegt hij. Aandoenlijk gesnurk en hardop dromen volgen in de nacht…  heel zacht… geen paniek of verdrietaanvallen door Bambi  die als een moederloos hertje door het leven moest, maar vredige kreuntjes en woordjes.

De ochtend begint te gloren, vroeg, erg vroeg eigenlijk, spelen ze al met de playmobil die ooit van mijn nu 25 jarige zoon was. De kleinste roept:  ”Ik wil alle zwaarden en de grootste paard…die zwarte”. Waarop zijn 6 jarige zus zegt: ”Kinderen hebben niets te willen”

Mijn wenkbrauw gaat omhoog van verbazing omdat ik hun ouders nog niet iets dergelijks heb horen zeggen. Ik vraag ze wat ze graag zouden willen. En al gauw delen we om en om met elkaar wat we graag zouden willen. Een pony, chocolade, een bad, veel cadeautjes, snoep, een hond, poes en gitaarles komen voorbij. Dan wordt het wat stiller en zegt de oudste ineens: “En als ik het niet krijg is het ook goed hoor, het is nu al zo leuk“. Intussen gooit ze met een boogje het grootste paard en een zwaard uit de speelgoedbak naar haar broertje, die tevreden zegt: “Ja..die bedoelt ik”

Ze spelen een spel waarbij hij vooral moet nazeggen wat zus voorzegt: “En dan zeg jij ‘Zus kom maar met me mee’ ". Waarop hij zegt “Muts kom maar met me mee”… ik zei Zus… nietes je zei zelluf muts… nietes ik ben toch je zus… ja maar je zei…. 

Ik luister even niet meer naar de heerlijke spraakverwarring en verzink gedachten over ‘willen’ en hoe ‘wij grote mensen’ dat  doorgaans doen…. omgaan met wat we willen. Hoe we geneigd zijn om veel te willen… willen bezitten, willen bereiken, willen vermijden of kwijt willen raken. Hoe heerlijk zou het zijn als we over de meeste dingen zouden kunnen zeggen: “En als ik het niet krijg is het ook goed hoor, het is nu al zo leuk“ en gewoon weer verder spelen in het hier en nu.

Zelf heb ik naast een hond en een bad, nóg iets wat ik zou willen:
Dat we allemaal in 2015 heeeeeel veel mogen willen en helemaal in vrede zijn als het niet gebeurt.

Rita Bouwman
www.meerdanhelder.nu 
 

Kom op 24 januari naar het Body, Mind & Music Festival in Enschede

Kijk op de website van Bewust Twente naar het programma en de bijdragen van leden van dit netwerk aan dit festival. We hebben een stand op de Fair in de Grote Kerk (vrije toegang) en er zijn gratis miniworkshops in de torenkamer van de kerk. Maar het programma omvat meer, we hopen je op het festival te ontmoeten. Je kunt kaarten bestellen met het Bewust Twente bestelformulier.

Inspiratie

In de bijgaande agenda vind je weer allerlei inspirerende activiteiten en op de website inpirerende professionals en ondernemers. Misschien zit er iets bij dat je voortgang over je pad kan vergemakkelijken of veraangenamen. 
En ben je zelf een aanbieder? Kijk of het bij je past lid te worden van dit netwerk. Kom langs op het Festival of op het volgende netwerkcafé (ook op 24 januari).

Tot slot nog een nieuwjaarswens op z'n Twents: Völ geluk in 'n tuk!

Hartelijke groet,

##naam##
##telefoon##
##email##
##website##

Volg mij:

##socialmedia##