Bewust Twente » Nieuwsbrief » Durf Jezelf te zijn.....

Deze maand in de Bewust Twente Nieuwsbrief:
 
  • Inspiratiefoto
     
  • Durf Jezelf te zijn...., blog van Mahatma Revier
     
  • Bewust worden, stap voor stap? Gonny Dubbink
     
  • Agenda overzicht met de activiteiten in Bewuste Twente

Durf Jezelf te zijn....

Mahatma Revier inspireert veel mensen om wakker te worden, om zich bewust te worden en te bevrijden van beperkende overtuigingen. Ze schrijft hierover:

De kracht van kwetsbaarheid

Ik heb de kracht van kwetsbaarheid ontdekt.
De kracht van het Jezelf zijn.
De kracht van liefde, de kracht van waarheid.

Ik heb ontdekt dat het leven mij gunstig gezind is en ook jou gunstig gezind is als jij het toelaat.
Dat ik liefde waard ben en dat ik gelukkig mag zijn.
Net als jij, als jij daar voor durft te kiezen, net als ik

Lees de hele blog van Mahatma Revier  hier.

 

Bewust leven, stap voor stap?

In toenemende mate zien we de noodzaak in van ons bewust te worden hoe we leven en wie we zijn. We putten de aarde uit, we vervuilen de lucht en het water met een snelheid die de natuur niet kan compenseren. De overheden en internationale organisaties bedenken maatregelen om ons klimaat leefbaar te houden, maar is dat genoeg? Wij beseffen dat we zelf mee kunnen en moeten werken. Minder afval en CO2 produceren, minder schadelijke stoffen gebruiken, gezonder eten onder andere door veel groente en geen of weinig vlees. Elke stap in de goede richting is er één. Laten we die verantwoordelijkheid nemen, zonder er onder gebukt te gaan.  

Kan dat? Ja, dat kan.

Gelijktijdig met de zorg voor onze leefomgeving, dichtbij en verder weg, richten we ons steeds meer op onszelf en zoeken we een bevredigende manier van leven. De een noemt dat het geluk vinden, de ander zoekt tevredenheid of rust en vrijheid. We worden ons bewust van de tredmolen waarin we rondjes zijn blijven lopen die we niet vrijwillig kozen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om uit die tredmolens te stappen. Dat kan ook stap voor stap, daardoor komen we echt verder.

Bewust Twente is een netwerk dat is opgericht om mensen te verbinden die bezig zijn met bewustwording, met de duurzame zorg voor onze omgeving en de bewuste zorg voor onszelf en elkaar. Op de website van het netwerk zijn de ondernemers en hulpverleners/coaches zichtbaar die dit pad (ook) gaan.

Deze leden van het netwerk zoeken de verbinding met jou. Want samen staan we sterk!

Gonny Dubbink
netwerkcoördinator

Tot slot de agenda van Bewust Twente met veel inspirerende activiteiten.

Ben jij op zoek naar hulp of ondersteuning bij een probleem of situatie in je leven? Kijk dan ook eens op de website www.bewusttwente.nl. Je vindt daar veel professionele hulpverleners en coaches die je vanuit allerlei verschillende disciplines kunnen bijstaan.

 

          Agenda overzicht van Bewust Twente          

Wim Velthuis Enschede

2 DAAGSE workshop quantum touch level I
ZA 06 jul | 09.00-17.00

Enschede | Wim Velthuis
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 Quantum Touch Level I Workshop in Enschede.Belevenisavond Quantum Touch op vrijdag 24 mei 2019 om 20.00 uur (gratis) in Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, Enschede . Vooraf aanmelden:
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Gezond Zwanger
MA 08 jul | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Hoe word je gezond zwanger en hoe kan je je zwangerschap zo goed mogelijk ondersteunen met natuurlijke middelen? Ontdek het tijdens deze interactieve lezing.
Lees verder →

Aimée F. Doudart de la Grée Rancy, Frankrijk

ZANGWEEK: zing jezelf de zomer in en laat je verrassen door jouw stem!
ZO 14 jul | 17.00-10.00

Rancy, Frankrijk | Aimée F. Doudart de la Grée
ZANGWEEK in Frankrijk. Genieten van de zomer in de Bourgogne, je stem ontdekken en beleven zowel in klank, speeltuin voor de stem, als in eenvoudige liederen. Zingen met je hele lijf, zonder oordeel, vrij en voor iedereen! Samen zingen maakt blij!
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Overgangsklachten
MA 26 aug | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
De overgang gaat over meer dan alleen hormonen... ben jij op zoek naar een natuurlijke ondersteuning? Maak tijdens deze avond kennis met Natuurtherapie bij overgangsklachten.
Lees verder →

Esra Tjemkes Enschede

Thema avond: Hoog sensitiviteit
MA 16 sep | 19.30-21.30

Enschede | Esra Tjemkes
Prikkels, prikkelgevoeligheid en overprikkeling... het lijkt een levensopgave voor de hoog sensitieve persoon! Tijdens deze avond gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag, kom je ook?
Lees verder →

Wim Velthuis Borne

Jaarcursus Intuitieve Ontwikkeling
WO 18 sep | 19.30-22.00

Borne | Wim Velthuis
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Ingrid NijhuisCursusdata 2019: 18 september, 9 oktober, 6 november, 11 december 2020: 15 januari, 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juniCursusprijs € 330,00, 2 termijnen mogelijk
Lees verder →

Bewust Twente
info@bewusttwente.nl
www.bewusttwente.nl

Facebook Bewust Twente