Natuurkracht, praktijk voor klassieke homeopathie | Almelo

Natuurkracht – Praktijk voor klassieke homeopathie

‘NatuurKracht’ staat voor de kracht van de natuur, de basis van mijn praktijk. Een praktijk voor klassieke homeopathie, dit is een natuurlijke geneeswijze waarbij gekeken wordt naar een samenhang van klachten en symptomen. Dit kan zowel bij acute als chronische klachten. De natuurkracht is aanwezig in ieder mens. Het is de innerlijke wijsheid van ons lichaam om te reageren op allerlei invloeden van buitenaf en wordt ook wel het zelfherstellend vermogen of de levenskracht genoemd.

Ondersteuning van het zelfherstellend vermogen

Met behulp van klassieke homeopathie wordt het zelfherstellend vermogen ondersteund door middel van natuurlijke middelen. De balans in het lichaam wordt hersteld, de genezing komt van binnenuit. Ter ondersteuning van de homeopathische behandeling kan ik door lichte aanrakingen met mijn handen energie aan de levenskracht geven en het natuurlijke proces extra kracht bij zetten.

Beroepsvereniging klassiek homeopaten (NVKH)

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging van de klassiek homeopaten(NVKH). Dit betekent voor u dat de consulten, afhankelijk van uw polis, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Homeopathische behandelingen vallen onder alternatieve behandelingen en  niet onder het eigen risico.

Elke donderdag ben ik aanwezig op de inloopochtend van 9.00 tot 12.30 uur voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de Koningshoek Slot 85 te Almelo. Verdere informatie is te vinden op mijn website  natuurkracht

Graag tot ziens,

Anita Korte   

 

Over Anita Korte | Almelo

Ik vind het belangrijk dat de cliënt de regisseur is van zijn eigen leven. Als je onder behandeling van een arts of specialist staat is dat geen belemmering voor mij, want samenwerking staat bij mij voorop. Ik ben van mening dat de homeopathische en reguliere geneeswijzen elkaar kunnen aanvullen en ondersteunen. Zo blijf ik zelf de verbinding maken tussen de homeopathische en reguliere zorg door naast mijn praktijk ook in de reguliere zorg te blijven werken. Daarbij heb ik ruim 30 jaar ervaring als verpleegkundige en heb ik veel mogen leren door mijn oncologie en hematologie specialisaties.

Door mijn rust en aandacht werd er veel aan mij toevertrouwd en kreeg ik de meest uiteenlopende levensverhalen te horen. Dat mijn werk in de zorg intensief en confronterend voor mij was, bleek toen ik na enige jaren het rustiger aan mocht doen, doordat ik in een burn-out kwam. Na altijd veel gegeven te hebben, mocht ik nu aan mijzelf geven. Na deze periode werd ik mij er steeds meer van bewust dat ziekte een onderliggende oorzaak heeft.

Deze ontwikkeling was een proces van vallen en opstaan, waardoor ik in aanraking kwam met klassieke homeopathie. Ik was enthousiast en dankbaar voor de uitwerking die homeopathie op mijn eigen proces had en wilde dit ook uitdragen naar anderen. Dus volgde ik de opleiding ‘Klassieke Homeopathie’ aan de HAN in Almelo. Na het afronden van de opleiding ben ik naast mijn werk als verpleegkundige in 2010 gestart met mijn eigen praktijk voor klassieke homeopathie: NatuurKracht.


Foto 1 Anita Korte Foto 4 Anita Korte Klik om te vergroten

Natuurkracht
Anita Korte


Professionals in de categorie Homeopathie

Acupunctuur Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Counselling Creativiteit Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga
Bewust Twente

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Twente