31okt 2021
Dag van de Stilte

NSG
Nederland en Vlaanderen

Stilte is van niemand en van ons allemaal. Stilte verbindt ons met elkaar, met de aarde, met onszelf.

Op deze dag, die nu voor de elfde keer plaatsvindt, worden door heel Nederland en ook in Vlaanderen vele soorten stilte-activiteiten georganiseerd. 
 
Doel Dag van de Stilte 
Het doel van de Dag van de Stilte is aandacht te vragen voor het belang van stilte; voor innerlijke stilte en voor meer akoestische stilte. 
 
Waarom
Stiltebeleving draagt bij aan de rust in onszelf en aan ons welzijn; lichamelijk, emotioneel en mentaal. Het heeft een positieve impact op onze samenleving en op de uitdagingen waar we samen voor staan. 
 
Hoe 
Door heel Nederland en ook in Vlaanderen worden op de Dag van de Stilte vele stilte-activiteiten aangeboden, op het gebied van natuurbeleving, kunst, muziek, beweging, meditatie, kerkdienst, lezingen, poëzie... 
Iedereen die dat wil kan een stilte-activiteit organiseren en de aankondiging daarvan laten plaatsen op de Dag van de Stilte website www.dagvandestilte.nl. 
 

Organisatie
De Dag van de Stilte wordt georganiseerd door een team vrijwilligers.
De afgelopen jaren vanuit van Stichting Stilte Ned.werk. Onlangs is Stilte Ned.werk gefuseerd met de NSG. De NSG zet zich al ruim 50 jaar voor minder geluidsoverlast en meer stilte in onze samenleving.

Meer weten?

 Via deze link vind je meer informatie over de events in Overijssel.

Informatie

31 okt 2021
00.00 - 00.00

Waar?Nederland en Vlaanderen

Dag van de Stilte