Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

08jun 2021
In 3 maanden gezonder en vitaler

Liesbeth Hogervorst / Ester Holman
Online via Zoom

WERKT GEZOND ETEN OM GEZOND TE BLIJVEN?

Je eet voedingsmiddelen met antioxidanten om schadelijke deeltjes die in je lichaam terecht zijn gekomen, te binden en uit te scheiden. Deze schadelijke deeltjes noemen we vrije radicalen en ze beschadigen je cel DNA. Dat doen ze niet expres, maar het zijn onstabiele moleculen die weer stabiel willen zijn. Ze willen verbinden met enzymen, eiwitmoleculen en/of cellen en kunnen hiermee grote schade aanrichten, oxideren van je lijf. Roesten, verouderen, ziek maken.

Voeg je de antioxidanten toe aan je lieve lijf om de ziekmakende en verouderende vrije radicalen te binden, dan heb je redoxsignalerende moleculen nodig om deze te laten werken. Deze moleculen zijn vanaf je ontstaan in je lijf aanwezig, maar verminderen in aantal naarmate de tijd verstrijkt. Dan kun je dus blauwe bessen eten tot je groen ziet, maar heeft het bijzonder weinig effect en is het als een druppel op een gloeiende plaat!

Relatief kort geleden is het wetenschappers gelukt de redoxsignalerende moleculen buiten het lichaam te stabiliseren. En daarmee is het mogelijk deze te drinken. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als je dit blijft toevoegen?

Kom naar onze informatieve Zoom sessie, dinsdagavond om 20.00 uur. Lukt het niet om er op gepland moment bij te zijn, maar ben je wel nieuwsgierig? Meld je via de e-mail of telefoon. Dan zoeken we naar een alternatief of een ander moment.

Informatie

08 jun 2021
20.00 - 20.45
0,00 Geef je op via onderstaande link van Eventbrite en kies een datum. Meteen daarna ontvang je de Zooml

Waar?Online via Zoom

In 3 maanden gezonder en vitaler